Domači jagodni bojliji

Nekateri ribiči si vabe za ribolov radi pripravijo doma. V nadaljevanju je zanimiv in enostaven recept za domače jagodne bojlije.

Bojliji sadnih okusov so zelo popularni. Priprava je hitra in enostavna, krapi pa jih imajo zelo radi. Za izdelavo sladkih domačih jagodnih bojlijev uporabite kot merico kar jogurtov lonček.

Izdelava
  • 1 skodelico polente
  • ½ skodelice sladkorja
  • 1 skodelico sojine moke
  • ¼ skodelice mleka v prahu
  • 2 jajci
  • 1 skodelico pretlačenih jagod
  • Rdeča barva za živila – ni nujno potrebna

Najprej premešamo suhe sestavine. Spasiramo jagode in jih dodamo ter premešamo sestavine, nato dodamo polovico vsebine zmešanih jajc in mešamo. Ko se sestavine počasi mešajo, dodamo malo rdeče barve, da dobimo lepo rdečo barvo testa. Dodamo preostanek jajc in gnetemo testo, dokler ne dobimo testa, ki je po sestavi podobno plastelinu. Po potrebi dodamo malo sojine moke, če je testo premehko. Iz testa oblikujemo kroglice in jih damo v vrelo vodo, kjer jih kuhamo. Po priblino 1 minuti bomo opazili, da kroglice “hočejo” zaplavati, takrat so končane in jih poberemo iz vode ter namestimo na brisačo, kjer se posušijo. Priporočam, da jih sušimo najmanj 24 ur pred ribolovom. Za daljše shranjevanje priporočam vakumske vrečke in shranjevanje v hladilniku.

Dober prijem vam želim!

Boris Dajčman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja