Populacija navadnega jelena v Sloveniji
16. avgusta se je odprla sezona lova jelena, medtem ko lovimo košuto in teleta obeh spolov od 1. septembra naprej.
Preberi več16. avgusta se je odprla sezona lova jelena, medtem ko lovimo košuto in teleta obeh spolov od 1. septembra naprej.
Preberi večKimči (ali kimchi) je izvirna in okusna korejska jed, večinoma sestavljena iz začinjenega fermentiranega zelja. Jemo ga lahko samega ali kot prilogo glavni jedi. Okusen kimči si lahko pripravimo tudi doma.
Preberi večRazen morskega pajka, zelo strupene morske ribe, ki živi tudi na našem delu Jadrana, pri nas ni resnično nevarnih rib, še zlasti ne, če imamo v mislih sladkovodne vrste. Od vseh so morda še najbolj strašljivi som, ščuka in sulec, bodisi zaradi velikosti, bodisi ostrih zob, ki jih imajo. Pa vendar grozi ljubiteljem kulinarike nevidna nevarnost, ki se skriva v eni najbolj nedolžnih in na videz nežni ribi – mreni.
Preberi večZorenje paradižnika se počasi, a vztrajno približuje vrhuncu. Iz tega rajskega sadeža lahko ustvarimo marsikatero kulinarično mojstrovino, a v vročih poletnih večerih morda najbolj prija slastna in osvežila paradižnikova solata.
Preberi večZračno orožje, torej puške in pištole, imajo doma številni Slovenci. Do moči 25 joulov oziroma največje izhodne hitrosti diabole 240 m/s lahko takšno orožje kupimo brez priglasitvenega lista in le z osebnim dokumentom.
Preberi večPri ameriškem CNN so Piran uvrstili na seznam najlepših mest v Evropi. Svojo trditev utemeljujejo z mislijo, da gre za Benetke v malem, omenjajo prikupno ribiško pristanišče, velik zvonik nad mestom in razkošno beneško arhitekturo.
Preberi večKljub trenutni rahli osvežitvi ozračja bo poletje po napovedih vremenoslovcev trajalo še vsaj do sredine septembra. Ohladitev v čisti vodi je zato še kako aktualna. V nadaljevanju lahko preberete naš izbor preverjenih stoječih sladkih voda pri nas, ki so primerna za kopanje in poletne vodne radosti.
Preberi več