Trije najmočnejši pozitivni učinki kave
V zmernih količinah je pitje kave za človeško telo koristno, temu pritrjujejo tudi številne znanstvene študije. Katere so tiste pozitivne lastnosti kave, ki nam najbolj koristijo?
Preberi večV zmernih količinah je pitje kave za človeško telo koristno, temu pritrjujejo tudi številne znanstvene študije. Katere so tiste pozitivne lastnosti kave, ki nam najbolj koristijo?
Preberi večPo podatkih Arsa bo vikend v gorah snežen, prva pošiljka snega pa se nam menda tudi po nižinah obeta že v petek zvečer, a ne povsod.
Preberi večTradicionalni štirje okusi, ki jih zaznava človeški jezik, so sladko, kislo, slano in grenko. Pridružita se jima še peti in šesti okus, umami in okus za maščobe. Za razliko od mnenja, da so brbončice za vsakega od omenjenih okusov le na določenem delu jezika, pa moderna znanost ve, da temu ni tako.
Preberi večPozna jesen in zima sta za številne kraparje najboljši mogoč čas za ribolov. Zakaj? Ker je v revirju mirno in se lahko ribolovu povsem posvetimo tudi čez vikend, ne le med tednom, ko na vodi ni toliko drugih turistov in obiskovalcev. Že res, da je ribolov pozimi drugačen, a s pravilnim pristopom si tudi v najhladnejšem obdobju leta obetamo dober ribolovni rezultat.
Preberi večMed najpogostejše ujede v Sloveniji sodi kanja, med najredkejše pa planinski orel. Gre tudi za največjega domorodnega ptiča pri nas.
Preberi večMeteorologi so za začetek prihodnjega tedna napovedali znatno znižanje temperatur, prav tako ne izključujejo snega, tudi po nižinah ne. Oblecimo se vremenu primerno vsi, ki se gibljemo v naravi, ne le lovci in ribiči.
Preberi večPečena račja prsa so poslastica, ki še posebej tekne v jesenskem in zimskem času. Pozorni moramo biti, da račja prsa spečemo in postrežemo s kožo na eni strani, prav tako pa jih ne smemo prepeči.
Preberi več