Slastna čebulna juha
Čebulna juha je odlična francoska jed, ki jo z lahkoto pripravimo tudi pri nas. Ima jesenski pridih, zaradi močnih okusov pa je prava poslastica in dobra jed za tolažbo (comfort food, kot pravijo angleško govoreči).
Preberi večČebulna juha je odlična francoska jed, ki jo z lahkoto pripravimo tudi pri nas. Ima jesenski pridih, zaradi močnih okusov pa je prava poslastica in dobra jed za tolažbo (comfort food, kot pravijo angleško govoreči).
Preberi večŠiške so kroglaste tvorbe na listih grmovnic in dreves. V Sloveniji so razmeroma pogoste, nastanejo pa zaradi delovanja različnih živali in patogenih elementov. Najlažje jih opazujemo jeseni, ko odpade listje in razkrije te zanimive kroglaste tvorbe.
Preberi večMotovilec je tista okusna drobna listna solatnica, ki jo Slovenci radi jemo jeseni in pozimi. Kljub dolgotrajnemu čiščenju radi posežemo po motovilcu, saj je čvrst, okusen in izjemno zdrav. Obdobje med poletjem in jesenjo je pravi čas, da na domačem vrtu posejemo motovilec.
Preberi večPribližno 58 % ozemlja Slovenije pokriva gozd, kar pomeni, da je praktično vsako naselje tik ob gozdu ali vsaj blizu njega. Slovenci živimo z gozdovi in jih zelo cenimo. Kakšna je struktura slovenskih gozdov?
Preberi večNa ribiče dostikrat neupravičeno letijo očitki o negativnih vplivih na ribe in vodotoke. Neupravičeni zato, ker je morebitni kvarni vpliv ribičev bistveno manjši od njihovega pozitivnega doprinosa, ki se pozna pri ribjih populacijah in ohranjanju kakovostnih življenjskih okolij zanje (in druge sladkovodne organizme). Poglejmo, kaj trenutno najbolj pesti slovenske površinske vodotoke.
Preberi večKot poročajo novinarji portala 24ur.com, je letošnja letina oljk zelo slaba, kar se bo bržkone poznalo tudi na pridelku in ceni domačega oljčnega olja. Zaradi pomanjkanja naj bi marsikaterega prodajalca zasrbeli prsti in naj bi oljčno olje domače pridelave mešal z manj kakovostnim, kupljenim. Na kaj naj bodo pozorni potrošniki?
Preberi večBliža se jesen, najboljši čas za lov in uživanje v divjačinskih specialitetah. Slovenija je dežela gozdov, v katerih živi veliko število srnjadi in jelenjadi, na voljo pa so tudi različne gobe. Tokrat vam predstavljamo izvrsten recept za divjačinsko pečenko v rahlem testu.
Preberi več