Kako pravilno zakuriti taborni ogenj
Pri postavljanju tabornega ognja so pomembne le tri stvari: uporaba suhega materiala, zadostna vročina in zadostna količina kisika.
Preberi večPri postavljanju tabornega ognja so pomembne le tri stvari: uporaba suhega materiala, zadostna vročina in zadostna količina kisika.
Preberi večČevlji za ribiške škornje oziroma hlačne škornje so eden pomembnejših delov ribičeve opreme, saj je od njih odvisno, kako varno in udobno bomo brodili po strugi. V osnovi jih lahko delimo po vrsti podplata in načinu zavezovanja.
Preberi večJesen je prav gotovo najbogatejše obdobje leta. Ker je tudi čas lova na gojeno jerebico, smo pripravili recept slastnih jerebičinih nabodal s pomako iz plemenitega modrega sira.
Preberi večZ naraščanjem števila obolelih in stopnjevanjem različnih ukrepov za omejevanje razširjanja novega korona virusa se v ljudeh povečuje psihična napetost. Zaradi omejitev občutimo tesnobo, pogosteje nas je strah, bodisi pred samo boleznijo, bodisi pred posledicami epidemije, denimo morebitno izgubo službe. Kako prekiniti tok slabih misli?
Preberi večV slovenskem morju plava kar nekaj ribolovno zanimivih vrst rib. Ribiči najbolje lovijo s čolna, ribolov pa je uspešen tudi z obale, pod pogojem, da najdemo primerno mesto, čas in imamo ustrezno ribiško opremo. Med najpogostejše ribje vrste, ki jih lovimo z obale, uvrščamo, poleg manjših vrst rib, brancina, iglico, salpo, ugorja, skušo, ciplja in orado.
Preberi večAli zmorem preteči 5 km? Za nekatere nepredstavljiva razdalja, za druge “posmeha vredna”. Kaj pa jaz? Kje je moja meja?
Preberi večMed morskimi ribami, ki jih najpogosteje izberemo za peko na žaru, se znajdejo skuše, sardele, brancin in orade. Če bi sami izbirali med plavimi ali belimi ribami, bi sicer vedno izbrali plave, že zato, ker so vedno sveže (saj ne, da je z belo ribo kaj narobe, a tudi okus plavih rib je, vsaj za naše vatle, pristnejši). Zato smo si pred dnevi privoščili salpo na žaru. Opis priprave prikazujemo spodaj, napišemo pa lahko že, da je bila izjemno okusna!
Preberi več