Cucina Povera: Sipina pašta
Cucina Povera: Sipina pašta
Torej, ko nimamo veliko časa za kuhanje si pripravim nekaj preprostega, okusnega in ne preveč nasitnega.
Pristavimo lonec z ogromno soljene vode, ko zavre, vanjo damo kuhat pašto (testenine). Očiščene sipe narežemo na 2 cm široke trakove, narežemo še česen in čebulo. V ponev damo olivno olje in čebulo ter jo grejemo na zmernem ognju, da postekleni. Nato dodamo česen in sipine lovke in zmanjšamo ogenj. Čez kakšnih 5 minut dodamo še narezano sipo, češnjeve paradižnike (narezane) in belo vino. Vse skupaj pomešamo in dušimo na nizki temperaturi, pri tem je pomembno, da nam pokrovka malo popušča paro.
Ko paradižniki spustijo vodo vržemo v ponev še skuhano pašto, poleg pa še dodamo dve zajemalki vode v kateri se je kuhala. Dodamo še sol in vse skupaj premešamo, pokrijemo in ugasnemo ogenj. Pustimo pri miru še kakšnih par minut in jed je narejena.
Sestavine:
– 5 majhnih sip
– 1 čebula
– cel česen
– 250g pašte
– deci vina
– 250g češnjevih paradižnikov
– sol
– olivno olje
Dober tek
Peter
profi…