Izdelaj si domače bojlije
Bojlije si lahko izdelaš kar doma. Postopek je enostaven in sestavine so poceni. Recept se je že dobro izkazal in priporočam ga vsem začetnikoma ali tistim, ki radi preizkusijo kaj novega. Da bi bojliji ostali sveži dlje časa, priporočam, da izgotovljene in posušene bojlije zapakirate v vakuumske vrečke in položite v zamrzovalno skrinjo. Tam bodo obstali do 30 dni.
Izdelava
Za izdelavo domačih koruznih bojlijev potrebujemo:
- 2 skodelici koruzne moke
- 1 skodelico pšenične moke
- 2 jajci
- 1 konzervo – 250 g sladke koruze (ki jo pretlačimo v kašico)
- 1 jedilno žlico sladkorja
- aromo za peko po želji (priporočam vanilijevo)
Za merico zgornjih sestavin sam uporabljam jogurtov lonček. Zmešamo vse sestavine, dokler ne dobimo goste in trdne mase. Če je masa pretrda ali prekrhka, dodamo malo vode. Iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti.
V lonec damo vodo in dodamo koruzni sirup (lahko tudi med, javorjev sirup …). Vodo zavremo. V vrelo vodo damo toliko kroglic , da bodo lahko prosto plavale in se ne bodo dotikale med seboj, in jih kuhamo največ 3 minute. Nato jih poberemo iz vode in položimo na brisačo , da se posušijo. Sušimo čez noč, preden jih bomo lahko uporabili za vabo.
Dober prijem vam želim in lep pozdrav!
Boris Dajčman