Odlična mineštra za mrzle zimske dni
Za premagovanje zimske depresije bo pomagala slastna, vroča in domača mineštra. Gre za gosto in močno juho, ki izvira iz območja Italije. Radi jo skuhamo tudi v Sloveniji, zato si oglejmo recept zanjo.
Je enostaven. Za pripravo mineštre za štiri osebe bomo potrebovali liter vode, prekajeno kranjsko klobaso, dve pločevinki rjavega fižola, steblo pora (ali dve manjši stebli), svežo zeleno, zeleno papriko, sol, poper, majaron, timijan, jušno kocko in nekaj pesti manjših testenin. Juhi lahko dodamo tudi rdečo papriko ali paradižnik.
V lonec položimo klobaso ter jušno kocko, ju zalijemo z vodo in segrevamo. V mešanico dodamo fižol, na kolesca narezan por in nasekljano papriko. Premešamo in kuhamo pol ure. Mineštro začinimo po okusu. Ko je kuhana, vanjo stresemo še testenine in jih kuhamo tako dolgo, da se zmehčajo.
Dober tek!
Foto: Pixabay