Slasten silvestrski meni
Kot idejo za slastni silvestrski meni predlagamo skutni namaz z drobnjakom, rižoto z jurčki in parmezanom, brancin v soli s pehtranom in čokoladno pecivo z brusnicami. Pa začnimo!
Preberi večKot idejo za slastni silvestrski meni predlagamo skutni namaz z drobnjakom, rižoto z jurčki in parmezanom, brancin v soli s pehtranom in čokoladno pecivo z brusnicami. Pa začnimo!
Preberi večKlasična sicilijanska jed, testenine alla Norma, je odličnega okusa, v njej pa imata glavno vlogo malancan in sveža bazilika.
Preberi večCarski praženec je lepo slovensko ime za sladico z nemškim imenom kaiserschmarrn. Zasluge zanjo si pripisujejo Nemci, Avstrijci, celo Švicarji in Italijani. Pa vendar je priljubljena v vseh deželah nekdanje monarhije, tudi na Madžarskem in Češkem. Ker velja za alpsko sladico jo z veseljem pripravimo tudi pri nas, saj je preprosta in okusna.
Preberi večBottarga je delikatesa iz nasoljene in posušene ribje ikre, običajno iz ciplja ali modroplavutega tuna (it. bottarga di tonno). Najbolj znano različico izdelujejo v Sredozemlju, predvsem v Italiji (Cetara). Ima veliko imen, denimo botarga, botargo, butàriga, in se pripravlja na različne načine.
Preberi večSte že jedli krompirjev kruh? Spečete ga lahko tudi doma – če boste sledili temu receptu in imate primerno vročo pečico, si lahko pripravite čisto svoj puhasto mehak in slasten kruh iz krompirja.
Preberi večMartinovo, ki ga praznujemo danes, je odlična priložnost za tipične jesenske jedi, denimo pečeno gos, dušeno zelje, pražen krompir, mlince in druge dobrote. Da pa ne bi vsako leto pripravljali eno in isto, si lahko privoščimo okusno alternativo. Denimo pečeno račko s prilogo.
Preberi večČrna redkev dozori sredi ali konec jeseni. V shrambi zdrži kar nekaj časa, je zelo okusna in ima ogromno vitaminov in mineralov. Tokrat vam bomo predstavili dva recepta za sveži solati iz črne redkve; odlično se dopolnjujeta z drugimi bogatimi novembrskimi pojedinami.
Preberi več