Poganjki hmelja so okusna in zdrava poslastica
Poganjke divjega hmelja radi primerjajo z divjimi šparglji. Gre za poslastico, ki je prosto dostopna v naravi, le potruditi se moramo, da jo najdemo in naberemo.
Preberi večPoganjke divjega hmelja radi primerjajo z divjimi šparglji. Gre za poslastico, ki je prosto dostopna v naravi, le potruditi se moramo, da jo najdemo in naberemo.
Preberi večV teh dneh obilno cveti akacija. Njene dehteče cvetove rade obiskujejo čebele, a le redki ljudje si jih privoščijo tudi kot sladico. Kako?
Preberi večNajsibodo gojeni ali divji, šparglji so okusna in zdrava poslastica, ki je te dni na voljo skorajda na vsakem koraku. Iz špargljev lahko pripravimo številne okusne jedi, najboljši pa so samostojni in ne preveč razkuhani, saj tako ne izgubijo koristnih lastnosti in edinstvenega okusa.
Preberi večBrezalkoholno pivo je v času 40 dnevnega posta priljubljena osvežilna pijača. Dve najpogostejši metodi za njegovo proizvodnjo sta prevretje običajnega
Preberi večRecept za ultra enostavni, a slastni pečeni divjačinski zrezek, zadostuje za 4 osebe. Pečenje vam bo vzelo dobre pol ure, priprava mesa pa traja od 8 do 12 ur (mariniranje). Namesto divjačine lahko uporabite tudi govedino, vendar je recept “pisan na meso” divjačine zaradi specifičnih začimb.
Preberi večPomlad je čas za sveže in slastne postrvi. Poleg ocvrtih postrvi imamo Slovenci zelo radi tudi fileje postrvi. Po državi je veliko ribogojnic s svežimi postrvi odličnega okusa. Predvsem večje lahko enostavno filiramo in pripravimo doma kar v ponvi. Fileje postrvi bo imela rada cela družina!
Preberi večKoliko časa kuhamo jajca? Navajamo enostaven recept za mehko in trdo kuhana jajca.
Preberi več