Najboljši špageti z omako putaneska (puttanesca)
Recept, ki nima prav nobene veze s prostitutkami, vam bo za pripravo vzel le 15 minut. Skuhali pa boste jed, ki je odlična in izjemno okusna.
Preberi večRecept, ki nima prav nobene veze s prostitutkami, vam bo za pripravo vzel le 15 minut. Skuhali pa boste jed, ki je odlična in izjemno okusna.
Preberi večMed ljubitelji kulinarike kroži prepričanje, da so špagete izumili v Italiji. A resnica je morda drugačna: špageti naj bi izvirali iz Kitajske, iz kitajskih rezancev, ki naj bi jih sredi 13. stoletja v Evropo pripeljal raziskovalec Marco Polo.
Preberi večMoli so ribe iz skupine trsk, ki so zelo pogosti tudi v slovenskem morju, posebno še pozimi. Lahko jih je ujeti, če imamo pravo vabo in smo na pravem mestu, prav tako pa so izjemno okusni tudi na krožniku. Kako jih pripraviti, opisujemo v nadaljevanju.
Preberi večMeso gamsa je poslastica, ki se na mizi ne znajde vsak dan. Meso je namreč težko dobiti; tisti, ki bi si ga rad pripravil, naj vztraja pri lovcih ali specializiranih prodajalcih divjačinskega mesa.
Preberi večV zmernih količinah je pitje kave za človeško telo koristno, temu pritrjujejo tudi številne znanstvene študije. Katere so tiste pozitivne lastnosti kave, ki nam najbolj koristijo?
Preberi večTradicionalni štirje okusi, ki jih zaznava človeški jezik, so sladko, kislo, slano in grenko. Pridružita se jima še peti in šesti okus, umami in okus za maščobe. Za razliko od mnenja, da so brbončice za vsakega od omenjenih okusov le na določenem delu jezika, pa moderna znanost ve, da temu ni tako.
Preberi večPečena račja prsa so poslastica, ki še posebej tekne v jesenskem in zimskem času. Pozorni moramo biti, da račja prsa spečemo in postrežemo s kožo na eni strani, prav tako pa jih ne smemo prepeči.
Preberi več