Testenine norma (z malancani)

Klasična sicilijanska jed, testenine alla Norma, je odličnega okusa, v njej pa imata glavno vlogo malancan in sveža bazilika.

Pečene malancane stresemo v preprosto paradižnikovo omako s testeninami, nanje pa posujemo slano rikoto in svežo baziliko. V jedi so dobre katerekoli testenine, najboljše pa bodo večje cevaste, denimo rigatoni, saj imajo v sebi dovolj prostora za omako.

Za 4 lačne jedce potrebujemo:

1 pločevinko pelatov
4 žlice oljčnega olja
1 malancan, narezan na kockice
1 žlička morske soli
3 stroke česna, narezanega na tanke rezine
3 žlice paradižnikovega koncentrata
2 žlici grobo sesekljanega origana
Pol kilograma testenin, najbolje rigatonov
100 g slane rikote
Natrgani listi bazilike
Pol žličke mletega črnega popra

Priprava

Na oljčnem olju popečemo kocke malancana. Ko so popečeni, jih denemo v posebno posodo, kjer naj počivajo. V vročo ponev dodamo še dve žlici oljčnega olja. Popražimo česen in dodamo pelate. Kuhamo, dodamo sol in poper. Ko se omaka zgosti, dodamo paradižnikov koncentrat. Zmešamo s kockami pečenega malancana, premešamo in dodamo kuhane testenine.

Jed oplemenitimo z origanom in postrežemo v širokem krožniku. Posujemo s slano rikoto in svežo baziliko.

Foto: bonappetit.com

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja