Trik pri kuhanju kostanja
Ste tudi vi ljubitelji slastnega kostanja? Bi ga doma spekli, a morda nimate prave posode ali pa se bojite, da se bo kadilo po stanovanju? Kostanj si lahko tudi skuhate! Predstavljamo vam trik, s pomočjo katerega vam bo šlo to prijetno opravilo še enostavneje od rok.
Če kostanja ne morete speči, si ga lahko vsaj skuhate. Na vsako osebo pripravite od 10 do 20 kostanjev. Z ostrim nožem jih olupite PRED kuhanjem, nato pa jih položite v rahlo osoljeno vrelo vodo in kuhajte toliko časa, da se prijetno zmehčajo. Sicer lahko kostanj kuhate z lupino, a bo vse skupaj trajalo dlje, pa tudi čiščenje oziroma odstranjevanje lupine bo zamudnejše.
Že olupljen in skuhan kostanj lahko s pridom uporabite tudi v kuhinji, ga dodate pireju, gostim juham ali omakam poleg svinjske pečenke, divjačine, pečenega fazana ali race.
Foto: Unsplash