Začinjena srnina pečenka z zelenjavo

Za peko slastnega srninega hrbta z zelenjavo bomo za 4 osebe potrebovali:

  • približno 1 kg težak srnin hrbet
  • 1 dl olivnega olja
  • 50 g mešanice začimb (kardamom, črni poper, muškatni orešček, rumena gorčica, gorična zrna)
  • 4 manjše rdeče čebule
  • 3 repe, nekaj listov ohrovta, nekaj kosov brstičnega ohrovta
  • korenje, 100 g kostanja, dve pesti suhih rozin, pest suhih fig in pest suhih marelic, gomolj zelene
  • 40 g masla, sol, poper

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Meso pripravimo tako, da z njega najprej odstranimo belo mrežico. Natremo ga s soljo in poprom, premažemo z olivnim oljem. Za 20 minut ga denemo v pečico in vmes mažemo z oljem. Dve minut, preden ga vzamemo ven, ga posujemo z začimbami.

V slanem kropu blanširamo zelenjavo. Izdolbeno čebulo in repo napolnimo s suhim sadjem in kostanji.

Meso postavimo na toplo. Iz preostale tekočine in začimb – dosolimo po okusu – pripravimo polivko. Nadevano zelenjavo z maslom denemo v pečico za 10 minut, vmes jo po potrebi polivamo s polivko. Ko je pečena, zložimo na pladenj, na katerega smo poprej postavili meso. Segrejemo v pečici in pokapamo s polivko.

Poleg se prileže močno rdeče vino ali temno pivo. Dober tek!

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja